International Drift Grand Prix – Salonul Auto Moto

Ilarion Grigorici a reuşit să câştige cea de-a doua ediţie a International Drift Grand Prix, organizată de Romanian Drift Community în week-end în cadrul Salonului Auto Moto.
În confruntarea finală, disputată de asemenea pe ploaie, pilotul Audio Class Drift Team l-a învins pe Traian Buse (primul campion naţional de drift din istoria României), care a făcut accident în primul battle şi a fost nevoit să abandoneze. „A fost o zi incredibilă, e chiar prima oară când urc pe podium. Vă mulţumesc tuturor”, a spus Grigorici la finalul competiţiei la care au fost prezenţi peste 20.000 de spectatori de-a lungul celor două zile.

Așa am trăit noi cea de-a doua ediție a Drift Grand Prix, desfășurată la Salonul Auto Moto și care a strâns peste 20.000 de iubitori ai automobislimului sportiv în Piața Constituției. Am avut și un podium 100% românesc cu Ilarion Grigorici pe prima poziție și am pregătit deja cauciurile pentru prima etapă din Campionatul National de Drift, care va debuta chiar astăzi la Mariapocs. Dacă ești fan drift, trebuie neapărat să dai share acestui clip!#rodriftLike Romanian Drift Community for more videos

Posted by Romanian Drift Community on 13 Mai 2017

Podiumul de la Bucureşti a fost completat de Radu Moise, aka Evil Santos, care a câştigat battle-ul din finala mică în faţa bulgarului Krasimir Stefanov, vicecampionul naţional din 2016. De altfel, în drumul său spre podium, Moise a trecut şi de campionul din 2015, Sorin Ene. Campionul din 2016, Stefan Stefanov, a fost eliminat în Top 8 la ediţia din acest an.
Sezonul în driftul românesc va continua la sfârşitul acestei săptămâni cu prima etapă din Campionatul Naţional de Drift, programată pentru sâmbătă şi duminică pe circuitul de la Mariapocs (Ungaria).
Graţie unui parteneriat semnat la începutul acestui an, prima şi ultima etapă vor fi comune cu campionatul ungar, la fiecare dintre acestea urmâdn să participe piloţi din 7 ţări. Din 2015, driftul a fost recunoscut oficial ca probă sportivă în cadrul Federaţiei Române de Automobilism Sportiv, iar numai anul trecut a reuşit să adune peste 80.000 de spectatori la evenimentele puse în scenă de Romanian Drift Community, care este şi organizatorul campionatului.
Cătălin Trifan s-a clasat în competitia de la Bucureşti pe locul 9 in sesiunea de calificari desfasurata Sambătă.Acesta l-a întalnit pe bulgarul Krasimir Stefanov în Top 32. Cătălin a fost scos din ritmul său de o problemă la braţul stâng al maşinii sale, problemă care l-a chinuit sâmbătă. Pilotul a încercat o reparaţie de urgenţă, dar care la scurt timp a cedat. După calificări, acesta a încercat încă o reparaţie la braţul stâng al maşinii, care avea să-l ţină în grafic pentru battle-uri. Dar pentru că avea destul de puţine run-uri de antrenament, Cătălin a greşit în prima tură jurizata cu bulgarul Stefanov, iar acesta îi oprea parcursul  în Top 32.

Posted by Romanian Drift Community on 6 Mai 2017

Celălalt pilot al echipei pietrene Audio Class Drift Team, Alin Botiş a reuşit o calificare pe locul 20  la etapa Grand- Prix International de la Bucureşti. În top 32, Alin a câştigat battle-ul cu pilotul Cătălin Olteanu avansând în TOP 16. Acolo l-a intalnit pe  fostul campion naţional, Traian Buşe, care avea să-l elimine.
 
Pentru cei interesati aici puteti vedea ce s-a intamplat la Bucuresti, pana cand ploaia a inceput sa cada 🙂

SALONUL AUTO MOTO 2017

DRIFT GRAND PRIX – BATTLE TOP 16

Posted by Salonul Auto Moto on 7 Mai 2017

Articole presa:
Onlinesport.ro

Felicitari tuturor pilotilor! Ne vedem in weekend la Mariapocs pentru prima etapa din Campionatul National de Drift!

Posted by Romanian Drift Community on 8 Mai 2017

ADEVARUL.RO

Felicitari, Ilarion Grigorici, pentru performanta realizata la Drift Grand Prix. Sa nu uitam ca pe podium s-au clasat…

Posted by Romanian Drift Community on 8 Mai 2017

PROSPORT.RO

Avem parte de un tur de forță în această lună cu trei weekenduri pline de eveniment. Dacă săptămâna trecută am fost…

Posted by Alin Huiu Media on 8 Mai 2017

REALITATEA MEDIA NEAMT

Posted by Audio Class Drift Team on 9 Mai 2017

 

GALERIE FOTO: