Top 32 la Etapa nr.1 CND – Mariapocs, Ungaria

Etapa organizată în Ungaria a fost comună pentru Campionatele Naționale de Drift ale României și Ungariei, partici panții punctând în ambele competiții. La start au mai fost prezenți și piloți bulgari, cehi, polonezi și slovaci.

”Această etapă face parte dintr-un mare proiect care se numește Central European Drift Championship. Trebuie să anunțăm că nu doar această etapă a fost comună cu campionatul ungar, ci și ultima din calendarul nostru, care va avea loc la București și va beneficia de o participare internațională masivă”, a anunțat Andrei Balica, președintele Romanian Drift Community, imediat după finalul evenimentului de la Mariapocs.

Pilotii echipei Audio Class Drift Team  Catalin Trifan si Ilarion Grigorici au participat la aceasta etapa la clasa PRO si au fost pentru prima data pe circuitul Rabocsi Ring din Mariapocs, deci un traseu cu totul si cu totul diferit fata de ce eram noi obisnuiti pana acum.

 

Catalin Trifan s-a calificat pe locul 10 Duminica in ziua competitie fiind cel mai bine clasat pilot roman in calificari in timp ce Ilarion s-a calificat pe locul 28 din Top 32 care aveau sa avanseze spre Battle-uri. Cei doi piloti ai nostri cu siguranta ar fi avut nevoie de mai mult antrenament, din pacate samata dimineata s-a mers pe ud iar antrenamentul pe ud este aproape irelevant. Ar mai fi fost nevoie de cel putin o zi-doua de antrenament pentru a invata cum trebuie traseul pentru a obtine rezultatele dorite!

Iata una din turele lui Catalin de calificare:

Trifan Catalin la tura de calificari.

Posted by Romanian Drift Community on 14 Mai 2017

In battle-ul din Top 32 Catalin a avut parte de un incident neplacut, acesta a fortat stiind ca are in spate un adversar bun, venit tocmai din campionatul polonez ( unul dintre cele mai puternice campionate din Europa) si a gresit trasa izbindu-se de zid. Mai jos puteti vedea cum s-a derulat toata actiunea.

Dupa ce a obtinut cel mai bun loc in calificari la Mariapocs, Catalin Trifan a oferit imaginilr zilei dupa accidentul suferit in battle-uri, masina sa fiind serios avariata. Desi impactul a fost unul puternic, datorita conditiilor de securitate la standarde internationale, Catalin a scapat fara vreo zgarietura si lucreaza de zor la masina pentru a fi gata pana pe 3-4 iunie, cand este programata etapa a doua din Campionatul National de Drift.

Crash of the event. Un circuit care nu iarta nici cea mai mica greseala.

Posted by Trifan Catalin on 14 Mai 2017

Facem tot posibilul ca masina sa fie gata la etapa cu numarul 2, insa va fi la limita si cu timpul si cu bugetul…

Posted by Audio Class Drift Team on 16 Mai 2017

Ilarion a iesit si el din competitie in TOP 32 dupa o lupta frumoasa pe care din pacate a pierdut-o din cauza lipsei de antrenament si din cauza ca nu s-a acomodat 100% cu traseul stabilit pentru aceasta prima etapa. Iata si batalia lui din Top 32:

 

Asadar acesta a fost parcursul echipei noastre la aceasta prima etapa de campionat, nu a fost ceea ce ne-am dorit insa speram la rezultate mai bune la etapa cu nr.2 ce va avea loc in doar 2 saptamani!

Românul Rareș Girda s-a clasat pe locul secund la cea mai puternică etapă de drift din Centrul Europei. Peste 5.000 de spectatori

Posted by Romanian Drift Community on 14 Mai 2017

Peste 5.000 de spectatori au asistat duminică la battle-uri, dintre care o mare parte români veniți special din țară, aceștia reușind să creeze o atmosferă unică, fluturând zeci de steaguri tricolore pe tot parcursul evenimentului. „Mi s-a părut incredibil. Faptul că vedeam în orice colț tricolorul, cred că mi-a dat o putere interioară să realizez această performanță unică”, a spus Rareș Girda.
În total, 28 de piloți români au fost prezenți la Mariapocs. Girda, la bordul unui Nissan Skyline, a terminat calificările pe locul 19, însă a impresionat în battle-uri, în Top 32, și a eliminat alți patru piloți pentru a ajunge în duelul final. Bătălia pentru titlul de campion a pierdut-o la scor-limită în fața polonezului Mateusz Fijal, unul dintre cel mai bine cotați piloți din Europa.
Următoarea etapă din Campionatul Național de Drift va avea loc pe 3-4 iunie. Din 2015, driftul a fost recunoscut oficial ca probă de sportivă și este parte din Federația Română de Automobilism Sportiv.

 

Galerie Foto: