Etapa nr. 5 – Finala campionatului national de drift 2016

Ultima etapă a Campionatului Național de Drift 2016, cea care va decide și primul campion oficial al acestei discipline sportive, se va desfășura în perioada 1-2 Octombrie pe pista veche a Aeroportului Internațional Iași.

Competiţia va avea la start peste 50 de piloți din România și Bulgaria. În total, la start se vor afla mașini care dezvoltă împreună peste 16.000 de cai putere, şi care se vor confrunta în ceea ce se anunță a fi cea mai disputată rundă a sezonului. În lupta pentru marele titlu de campion se află piloți români și doi bulgari.

În momentul de faţă, după patru etape, Stefan Stefanov conduce topul cu 323 de puncte, urmat de conaționalul său Krasmir Stefanov (281p), în timp ce Iulian Jumuga (277p) și Sorin Ene (241p), campionul en-titre, sunt pregătiți 100% pentru asaltul final. În drift, câștigătorul unei etape primește 100 de puncte, la care se pot adăuga alte maxim 10 puncte în funcție de locul ocupat în calificări, informează Romanian Drift Community într-un comunicat.

Participă şi cea mai tânără femeie-pilot din driftul european

Evenimentul unic pus în scenă de Romanian Drift Community în parteneriat cu Aeroportul Internațional Iași va aduce la start printre cei 50 de piloți din România și Bulgaria pe Călin Ciortan (dublu campion continental King of Europe și de două ori campion național), Răzvan Frățianu (campion național în 2011), Gabi Imre (instructor Academia de Drift), Istvan Szabo (campion național în 2014), Traian Bușe (campion național în 2010) Cătălin Trifan (vicecampion national 2015) , Ilarion Grigorici și multi altii!

Alin Botis piltoul nelicentiat inca a echipei Audio Class Drift Team din Piatra Neamt , va sustine in cadrul acestei ultime etape licentierea la clasa Debutanti in care va participa incepand cu sezonul competitional 2017.

În altă ordine de idei, accesul publicului la ultima etapă a Campionatului Național de Drift va fi gratuită în ambele zile ale competiției, iar spectatorii prezenți vor avea ocazia de a încerca și senzația oferită de o mașină de drift la sesiunile de taxi drift.

Detalii event pe Facebook : https://www.facebook.com/events/161270447653787/